26 Eylül 2007 Çarşamba

gürbüz doğan ekşioğlu

1954 yılında Mesudiye'de doğdu. Mesleki öğrenimini İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu'nda (günümüzde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) gördü. Halen aynı okulda yardımçı doçent olarak ders vermektedir.
1977 yılında karikatür çalışmaları yapan Ekşioğlu, 2006'ya kadar 23'ü uluslararası olmak üzere, toplam 64 ödül kazandı. Türkiye'de ve yurtdışında pek çok karma serginin yanısıra, biri New York'ta olmak üzere 9 kişisel sergi açtı. Atlantic Monthly, New York Times gibi gazete ve dergilerin yanısıra, New Yorker dergisinin kapağında üç kez, Forbes dergisinin kapağında bir kez çalışmaları yayınlandı. 11 Eylül 2001 Saldırılarının yıldönümü baskısında New Yorker kapağında yayınlanan karikatürü ile hafızalarda yer eden özel bir başarı kazandı.





























































































4 Eylül 2007 Salı

ezel akay




Ezel Akay 1961’de doğdu. Bursa Erkek Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Villanova Üniversitesi’nde (ABD) öğrenim gördü ama eğitimini BÜO’dan (BÜ Oyuncuları) aldı. Marangoz çıraklığından reklam yazarlığına birçok işe girip çıktı. Ancak artık kendisine “film anlatıcısı” demekte ısrarlı. “İyimser, burcunu bilmeyen, ‘kendini iyi halden dışarda’ sayan, bir film setinde öleceğine inanan, kardeşi Haldun Çubukçu’nun bu romanla verdiği ilhama duacı bir ölümlü”dür.





Yargu Ezel Akay Haldun Çubukçu
Ezel Akay’ın bir Anadolu Ortaçağı üçlemesi olarak planladığı ve3 filmden ikincisine ilham veren, bir hayal-i tarih..."Yargu" romanı XIII. yüzyılın sonlarında geçiyor. Günümüz Türkiye topraklarına Diyar-ı Rum (Doğu Roma Diyarı) dendiği, belki de modern Anadolu kimliğinin oluştuğu bir dönemde... Moğollardan, haçlı seferlerinden, Babai isyanlarından bezmiş, bölünmüş Selçuklu İmparatorluğu’nun ve yıkılmakta olan Bizans’ın kalıntısı her türden Türkmen beyinin ve tekfurların iktidar aradığı, tarumar olmuş topraklarda… Selçuklular ile Moğollar arasındaki iktidar mücadelesinin, entrikaların ortasına düşer Karacakızlılar; onlar Türkmen boylarının en asi, en hükmedilemezi sayılan, tamamı genç kızlardan ve erkeklerden oluşan, Babai dedelerinin himayesinde, savaş kalıntıları arasından bulunup kurtarılmış bir “bulunmuş çocuklar” cemaatidir. İşte Anadolu hâkimi Moğollar bu oyunbozan Karacakızlıları cezalandırmaya karar verip bir “Yargu” (mahkeme) kurarlar. Başına da Cengiz Han’ın kanun kitabını emanet ettiği, evlatlığı, yine, “Bulunmuş Çocuk” lakaplı Şigi Kutuku’yu çağırırlar.Yargu, galibiyetlerine özlem duyduğumuz mağlupların hikâyesidir...


yönetmenliğini yaptığı filmler; neredesin frize, hacivat karagöz neden öldürüldü.
oyuncu olarakta birçok filmde rol almıştır.
Sözün Bittiği YerKonuk oyuncu2007
Adem'in Trenleri
Tilki Hasan2007
Eve Giden Yol 1914
Kel Ömer2006
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
Eşrefoğlu Süleyman Bey2005
The Net 2.02005Hırsız Var!Ahçıbaşı2004
Yeşil Işık2001
ŞellaleKasap Callud2001
Filler ve Çimen2000